Over Thijs

Thijs Zilverberg is een 29-jarige journalist met als specialisme cultuur. Opdrachtgevers uit heden en verleden zijn onder anderen CJP, LiveXS, Serievisie en Kindamuzik. Hij blogt al als een malle. Niemand weet precies wie de mysterieuze mensen achter het satirische WK-blog Cafú Verkeerd zijn, maar het onbevestigde gerucht gaat dat Thijs een van de steunpilaren van de site is. Daarnaast schrijft Thijs op onregelmatig op zijn persoonlijke blog over van alles en nog wat. Maar daar kan best nog een blog bij.

Van jongs af aan is Thijs bezig met muziek. Hij begon met luisteren naar Britse bands als Radiohead, The Smiths en Placebo, en ontdekte daarna al gauw dat aan de overkant van de oceaan nog vele malen mooiere dingen worden gemaakt. Grote muzikale helden zijn Neutral Milk Hotel, Elliott Smith en R. Kelly. Als beginnend muziekjournalist interviewde hij al eens persoonlijke idolen als Bright Eyes, The Shins, Death Cab For Cutie en The Thermals. Verder recenseerde hij stapels vol albums en demo’s. Tussen al dat schrijven door speelt Thijs zelf ook een beetje gitaar en heeft hij een surrogaat-carrière als singer/songwriter Two-Headed Boy en als helft van het akoestische gitaar/zangduo The Unibrows, maar laten we daar vooral niet te lang bij stil staan.

Om iets meer met muziek te kunnen doen heeft Thijs nu Luisteren is Zilver gelanceerd. Een student journalistiek op zoek naar de esthetiek in muziek (een zin rijmt volgens het schema AAA, maar dat terzijde). Die zoektocht zal gaan langs verschillende genres, even breed als de smaak van de schrijver en de deskundigen die hij gaat spreken. Denk aan singer/songwriters, rockballades, gangstarap, jaren ’90 eurodance en aalgladde R&B, om maar een paar mogelijkheden te noemen.

Meerdere malen per week verschijnt er een blog over één liedje dat om een bepaalde reden mooi is. Dat kan zijn omdat het ontroerend is, of opzwepend, omdat het uptempo is of juist door de traagheid. Ieder blog, ieder liedje, staat in het teken van één bijvoeglijk naamwoord, één zo’n specifieke eigenschap. Naast Thijs’ eigen mening en smaak komen hier natuurlijk ook interviews met mensen uit de muziekwereld of mensen die zijdelings met muziek te maken hebben.

Kijk dus rustig rond op dit blog, klik een cd-hoesje aan en lees boeiende achtergrondverhalen over mooie muziek terwijl je geniet van het betreffende nummer. Ben je het ermee eens of juist helemaal niet? Laat je commentaar achter via de tekstballonknop met plusje rechtsonder de pagina, of volg dit blog op Facebook of Twitter. Luisteren is zilver, reageren is goud.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s